Beltéri ajtók

A fa

A beltéri ajtók anyaga 1. osztályú kitöredezettség- és csomómentes, 2 vagy 3 rétegben ragasztott, hossztoldott, vagy toldásmentes borovi fenyőből készül, melynek keresztmetszete 43 x 110 mm-es. Igény szerint a nyílászárók készülhetnek vörösfenyő, vagy tölgyfa anyagokból is.

borovi

borovi fenyő bütü metszet

borovi2

borovi fenyő keresztmetszet

A betét

A fabetétek 18 mm vastag toldott, vagy toldásmentes táblásított borovi fenyőből készülnek. Igény szerint készülhet egyenes rétegelt, vagy furnérozott lemezből egyaránt.

A vasalat

A beltéri ajtókhoz Elzett midi 7-es zárat használunk, mely lehet kulcsos, cilinderes, illetve wc zár. A pánt részen 3 dimenzióban állítható vasalatot használunk.

A kilincs

Termékeinkhez széles kilincsválasztékot kínálunk.

A gumitömítés

Beltéri ajtóinkat egy falcgumi alkalmazásával kapnak megfelelő tömítést.

Az üveg

A beltéri ajtók üvege 4 mm-es, szabott üveg, mely többféle lehet (savmaratott, reflexiós, katedrált, stb.).

A felületkezelés

A felületkezelés előtt a munkadarabok több lépcsős csiszolása történik. Ezután a kiválasztott szín felhordása következik több lépésben. A műveletek közt polircsiszolással tökéletesítjük a felület finomságát. Remmers vizes bázisú lazúrrendszert használunk, a színek illetve a színkombinációk színminta kollekciónkból tetszés szerint kiválaszthatók.

A beépítés

A tok rögzítése a falba tokrögzítő csavarokkal történik, ügyelve a függőleges és vízszintes elhelyezésre és a szárnyak precíz működésére. A tok és a fal közti hézagot purhabbal kell kitölteni a szigetelés és a rögzítés fixálása érdekében.