Bejárati ajtók

A fa

A bejárati ajtók anyaga 1. osztályú kitöredezettség- és csomómentes, 3 rétegben ragasztott, hossztoldott, vagy toldásmentes borovi fenyőből készül, melynek keresztmetszete 68 x 110 mm-es. A bejárati ajtók euro-falcos kialakításúak. Igény szerint a nyílászárók készülhetnek vörösfenyő, vagy tölgyfa anyagokból is.

borovi

borovi fenyő bütü metszet

borovi2

borovi fenyő keresztmetszet

A betét

A bejárati ajtó filungjai is tömör fából készülnek, ami 3 részből áll: két külső fabetét (ami szintén lehet toldott, vagy toldásmentes) között 1 cm-es hungarocel szigetelés található. Az ajtók üvege is többféle lehet (savmaratott, reflexiós, katedrált, stb.).

A vasalat

Az ajtókat a ROTO 5 pontos biztonsági zárral szereljük. A vasalat hosszú időre garantálja a biztonságos működést és a korrózió védelmet. A pánt részen 3 dimenzióban állítható vasalatot használunk.

A kilincs

Az alap kilincs színválasztéka:

A gumitömítés

A Thermo nyílászáróinkat minden esetben dupla gumizással készítjük, egy falcgumi és egy másodgumizással.

Az üveg

Az ablakok üvegeinek önmagában is jó hőszigetelőnek kell lennie. A K 1.1-es hőszigetelt üveg úgy készül, hogy két 4 mm-es üveget egy könnyű 16 mm-es alumínium keretre két oldalról légmentesen felragasztanak, majd az éleit hermetikusan lezárják. Az üvegek között nemesgáz (argon) van, A belső üveg felületén pedig szabad szemmel nem látható LOW-e bevonat található. Igény szerint már 3 rétegű üvegezéssel is készítünk ablakokat, ezek hőértéke K 0.7. Ez abban különbözik az előbbiektől, hogy három 4 mm-es üveg között két 10 mm-es alumínium keret található. A két szélső üveg felülete pedig szabad szemmel nem látható LOW-e bevonattal rendelkezik Az ablakban, illetve erkélyajtóban helyezés után az üveget mindkét oldalon szilikon gumitömítéssel hermetikusan lezárjuk. A szabott üvegek típusa lehet savramatott, reflexiós, katedrált, stb.

A felületkezelés

A felületkezelés előtt a munkadarabok több lépcsős csiszolása történik. Ezután a kiválasztott szín felhordása következik több lépésben. A műveletek közt polircsiszolással tökéletesítjük a felület finomságát. Remmers vizes bázisú lazúrrendszert használunk, a színek illetve a színkombinációk színminta kollekciónkból tetszés szerint kiválaszthatók.

A beépítés

A tok rögzítése a falba tokrögzítő csavarokkal történik, ügyelve a függőleges és vízszintes elhelyezésre és a szárnyak precíz működésére. A tok és a fal közti hézagot purhabbal kell kitölteni a szigetelés és a rögzítés fixálása érdekében.